Radovi za završnu izložbu projekta Generacija NOW

Svaki rad možete pregledati pritiskom na gumb VIŠE koji omogućava pregled cjelokupne prijave koja se sastoji od kratkog opisa, foto i video prezentacije projekta i programskog koda projekta.

Kategorija: 1. - 4. razred osnovne škole

Restoran budućnosti s robotskom poslugom koji prepoznaje vaše prehrambene potrebe uz pomoć Neuron elektronike, snage sunca i vjetra.

Poigrajmo se i navigirajmo joystickom robota Optimusa po karti svijeta.

Pametna kuća kojom se može upravljati na daljinu.

Ovo je rampa koja pješacima omogućuje siguran prijelaz preko ceste.

Naša LEGO razredna meteorološka stanica prikazuje temperaturu zraka kroz boje na led traci, a servo motor pokreće likove ovisno o vlazi zraka u prostoru. Mi uvijek znamo kako se obući i trebamo li kišobran!!!!

Shooter je natjecateljska strategijska igra u kojoj natjecatelj treba osmisliti strategiju pronalaska idealne putanje ispucane kuglice, kako bi izbjegao prepreke i pogodio ciljanu metu i time osvojio bodove.

Kategorija: 5. - 8. razred osnovne škole

Mini-EL Arduino (MEL) je aplikacija koja se koristi za učenje rada s Arduinom kroz blokovsko programiranje i ugrađene primjere.

Pametni bicikl koji nam olakšava vožnju i informira roditelje o našoj lokaciji.

Suncokret je bežična meteorološka stanica napajana solarnim panelom koji se istovremenom pozicionira prema suncu kako bi prikupio čim više sunčeve svjetlosti.

Pikulator je digitalna igračka koja na moderan način želi oživjeti popularnu pomalo zaboravljenu igru Pikulanje.

Labirint sa arduino joystikom

Križić-Kružić Pro Max je modernizirana verzija križić kružića, koja se može igrati sa hardverskim dodatkom online.

Prijenosni uređaj za mjerenje kvalitete zraka mjeri koncentraciju PM1.0 PM2.5 i PM10 lebdećih čestica u zraku i pričvršćen je za bicikl - mjerenja potiču na tjelesnu aktivnost, bavljenje ekologijom kao i građanskim aktivizmom.

Schoolnite 2 je igra za dva igrača, a cilj igre je svojim znanjem i vještinom obraniti Zemlju od napada vanzemaljaca.

PROZABO je robot koji pomaže ljudima na razne načine u borbi protiv zaraznih bolesti.

VR kontroler za Minecraft baziran na Arduino MKR1000

Moj vrtek prikazuje automatizaciju brige za cvijeće, identifikaciju problema prilikom uzgoja biljaka i odgovor na vremenske neprilike koje mogu utjecati na rast biljaka.

LED pad je zabavna igra koja pomaže u razgibavanju i razvijanju refleksa, a izrađena je u obliku okomite interaktivne ploče na kojoj se nalazi 30 gumba i 30 pripadajućih LED dioda koji su povezani na Arduino mikrokontroler.

Pametna polica zaštićenog knjižničnog fonda melodijom i crvenim svjetlosnim signalom upozorava knjižničara da su vrata police otvorena, a također, kada netko uzme knjigu s police knjižničar je upozoren plavim svjetlosnim signalom t...

Društvena igra Morseove pantomime na Arduino platformi koja omogućava brzo i zabavno učenje Morseove abecede nadograđena sa još jednim arduinom i LCD ekranom pomoću kojeg upravljamo štopericom (mjerenje vremena igre u sekundama).

Mjerač brzine za bicikl, s prikazom brzine na skali putem kazaljke i na brojčano na OLED ekranu.

Cilj projekta, u sklopu kojeg je i izrađena web stranica na kojoj se objavljuju rezultati nakon svake odigrane utrke - www.snowqeentoy.net, bio je izrada igračke kao dodatni promotivni alat kod promocije sljemenske utrke „Snježna kral...

Kategorija: 1. - 4. razred srednje škole

Pametna stolna svjetiljka koja ima mogućnost regulacije jačine svjetla, prikaza sata, datuma, temperature i tlaka zraka te upravljanja putem interneta.

Digitalizirana igračka utrke autiča s mogucnosti autonomnog određivanja brzine kretanja

Autić koji komunicira s mobilnom aplikacijom pomoću WiFi veze i pritom koristi radar.

Suvremena zagorska klet je u potpunosti osmišljen i projektiran objekt od strane učenika, izrađen 3D printerom i obogaćen nizom senzora koji omogućavaju ekološku i suvremenu proizvodnju vina u Hrvatskom zagorju.

Pametna kućica za ptice koja očitava i javlja prisutnost ptice te manjak hrane u kućici.

Olakšano, učinkovito i precizno rezanje bužira za potrebe proizvodnih procesa u elektrotehnici.

Projekt predstavlja simulaciju sustava regulirane javne rasvjete koji bi se uz dodatne nadogradnje mogao primijeniti u industrijske svrhe za regulaciju i nadzor potrošnje javne rasvjete.

Robotska ruka kojom upravljamo kretnjama ljudske ruke u zraku