RESTORAN PRIJATELJSTVA

OŠ Tučepi, Tučepi

Ovim projektom povezujemo naučeno u redovnoj nastavi: potrebu modernizacije ugostiteljske ponude našeg mjesta, uvođenje obnovljivih izvora te prijenosa i pretvorbe energije. Restoran se lako prilagođava epidemiološkim mjerama jer ima robotsko osoblje koje dolazi u kontakt s gostima:
– Papirnati robotski kuhar na ulazu senzorom za pokret uočava približavanje potencijalnih gostiju, maše im ručicom i pozdravlja sa „Hi!“
– Goste privlači i reklamni pano koji se okreće pogonjen sunčevom energijom.
– Gost se rukuje s kuharom drugom rukom dodirne jednu od ručkica obloženima folijom na restoranu. Tako zatvara krug Funny toucha pa se na ekranu pojavi simbol u boji jedne od četiri ponude restorana, a sa tableta tj. programa Neuron aplikacije začuje se prigodni zvuk. Gost je uvjeren da je restoran pročitao njegove misli i pogodio kakva je hrana potrebna njegovu organizmu.
– Konobar od Lego kockica na Neuron daljinsko upravljanje donosi gostu jedan od odabranih menija: pileći, mesni, riblji ili vegetarijanski.
– Ugođaj ispred restorana upotpunjuje prva kamena tučepska vjetrenjača koju kada nema vjetra pokreće solarni panel i ona proizvodi električnu energiju za uređaje u kuhinji.
Ime restorana simbolizira način na koji smo ovaj projekt stvorili i što osjećamo prema svima koji će nas posjetiti.

Fotogalerija stvaranja završnog rada
Videoprezentacija završnog rada

Programski kodovi
Autori završnog rada
Mentor:

Marlena Bogdanović

Učenici:

Marta Mijačika, Ratko Mijačika, Frano Mravičić i Mija Šimić