Nagradni natječaj - Internet of Things: kućni ljubimci i domaće životinje

3.4.2018.

IRIM otvara drugi nagradni natječaj u projektu Napredni Internet of things u hrvatskim školama.

Ovaj projekt realiziran je kroz donacijski natječaj Zajedno smo jači Hrvatskog telekoma.

Tema natječaja su kućni ljubimci i domaće životinje, a traje od  3. travnja do 4. svibnja. Rezultate objavljujemo u tjednu od 7. svibnja na web i FB stranici Croatian Makersa. EDIT (2.5.2018.): Natječaj ostavljamo otvoren do 7. svibnja do 20 sati.

Dobitnici natječaja

Kategorija: osnovna škola

Drugoplasirani

Vrata za kućne ljubimce

OŠ Franje Krežme

Trećeplasirani

Kategorija: srednja škola

Najbolji rad

Pametni BoX

Gimnazija Požega

Drugoplasirani

Oaza

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

Trećeplasirani

Interaktivni miš za kućne ljubimce

Tehnička škola Daruvar

Kategorija: ostali sudionici

Najbolji rad

Pametni kokošinjac

CTK Rijeka

Drugoplasirani

Smart Dog House

Međimurski informatički klub Čakovec

Trećeplasirani

Igračka za mačke

Mladi informatičari Strahoninca

Pristigli projekti natječaja

Tema i kratki opis

Tema natječaja su kućni ljubimci i domaće životinje, odnosno dizajn tehnologije na tu temu.

Ideja je da učenici osmisle projekt na zadanu temu, a isti onda realiziraju koristeći komponente iz Arduino kompleta koji su dodijeljeni ustanovama u ovom projektu.

Na natječaju mogu sudjelovati svi učenici iz ustanova uključenih u ovogodišnji IoT projekt, ali i svi drugi zainteresirani učenici bez obzira na uključenost u ovaj projekt.

Natječaj je otvoren za sve zainteresirane, a radovi će se vrednovati u dvije kategorije – učenici osnovnoškolske dobi i učenici srednjoškolske dobi.

Sudjelovanje u natječaju

Učenici realiziraju projekt u timovima u svojim ustanovama. Svaka ustanova može prijaviti neograničen broj timova i svaki tim može prijaviti neograničen broj radova na natječaj.

Jedan tim se sastoji od 2 učenika i njihovog mentora. Iznimno, tim može biti sastavljen samo od jednog učenika i jednog mentora. Jedan učenik može sudjelovati samo u jednom timu na natječaju. Jedan mentor može mentorirati neograničen broj timova.

U svakoj kategoriji u kojoj broj prijava bude veći od 10 nagradit ćemo 3 najbolja tima. Ako u kategoriji bude 5 do 10 prijava nagradit ćemo samo najbolji tim, a ako pojedina kategorija ne bude imala 5 ili više prijava nju ćemo spojiti s drugom bliskom kategorijom.

Upute i obrazac za prijavu na natječaj se nalaze ovdje. Prijava je vrlo jednostavna: trebamo samo kratki opis projekta, nekoliko slika, Arduino kôd te screenshoot i pojašnjenje mobilne aplikacije za kontrolu Arduina.

Na obrascu možete prijaviti svoje projekte do 4. svibnja. EDIT (2.5.2018.): natječaj je otvoren do 7. svibnja do 20 sati.

Nagrade

Najbolji timovi će osvojitiArduino MKR1000 komplet s osnovnim komponentama za rad za svakog učenika u timu i za mentora. Dodatno, ustanova prijavitelj će biti nagrađena dodatnim kompletom opreme za Arduino.

Učenici i mentor drugoplasiranih timova će biti nagrađeni micro:bitom i dodatnim kompletom za izradu vlastitog robota pogonjenog micro:bitom. Dodatno, ustanova prijavitelj će biti nagrađena dodatnim kompletom opreme za Arduino.

Učenici i mentor trećeplasiranih timova će biti nagrađeni micro:bitom. Dodatno, ustanova prijavitelj će biti nagrađena dodatnim kompletom opreme za Arduino.

Najbolje radove će odabrati žiri u sastavu djelatnika Hrvatskog Telekoma i IRIM-a. Pobjednici će biti objavljeni na Croatian Makers web stranici i na FB stranici IRIM-a. Kod bodovanja će se u obzir uzimati inovativnost, kreativnost, tehnička izvedba i kvaliteta dokumentacije projekta.

Drugi IRIM-ovi natječaji i pristigli projekti