Igračka za mačke

Mladi informatičari Strahoninca

Ideja ovog projekta je napraviti igračku za mačke. Svi znamo da mačke vole trčati i skakati za laserom te smo tako osmislili laser igračku. Laser se upravlja preko mobilnog uređaja putem interneta te se tako možete igrati s mačkom ako i niste pored mačke. Ovu igračku mogu koristiti vlasnici mačaka koji nemaju dovoljno vremena za igranje sa svojim ljubimcima.

Video snimka

Izrada projekta

Slika prikazuje projekt igračke za mačke. Koristili smo 2 servo motora kako bi omogućili kretanje laser po 2 osi. Za laser je korišten modul KY-008.

Na slici se vidi kako smo iskoristili dva servo motora da dobijemo kretanje lasera po dvije osi, što nam omogućuje pokretljivost u više smjerova i više zabave za našu mačku.

Mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija napravljena je na Blynk platformi. Koristimo widget joystick koji smo postavili tako da može upravljati s oba servo motora i na jednostavan i zabavan način upravljati s laserom.

Shema projekta

Na Arduino mkr1000 spojili smo 2 servo motora koja smo zalijepili jedan na drugog. Tako laser možemo okretati gore dolje i lijevo desno. Na gornji laser zalijepljen je 5v laser modul ky-008 (na slici prikazan kao svjetleća dioda).

Arduino program

#define BLYNK_PRINT /*
#define BLYNK_PRINT SerialUSB

#include 

#include 
#include 

char auth[] = "Privatno";

// Your WiFi credentials.
// Set password to "" for open networks.
char ssid[] = "Privatno";
char pass[] = "Privatno";

void setup()
{
  SerialUSB.begin(9600);

  Blynk.begin(auth, ssid, pass);
}

void loop()
{
  Blynk.run();
}

Arduino program ovoga projekta možete preuzeti ovdje.

Autori

Projekt su izradili Fran Železnjak i Šimun Bilas uz mentorstvo Viktora Lazara iz udruge “Mladi informatičari Strahoninca”.

Projekt je prijavljen na temu: Internet of Things: Kućni ljubimci i domaće životinje.

Drugi projekti