Zajedno s olimpijcima #prema suncu

nagradni natječaj

IRIM u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom otvara nagradni kreativni natječaj pod nazivom „Zajedno s olimpijcima #prema suncu“.

Tema natječaja su Olimpijske igre Tokio 2020, a natječaj traje od 28. veljače do 1. travnja 2020.

Na natječaj se mogu prijaviti sve osnovne i srednje škole, udruge i knjižnice te ostale ustanove koje se bave edukacijom djece i sudjeluju u projektima IRIM-a.

Tema, oprema i kratki opis

Tema natječaja su Olimpijske igre Tokio 2020. Olimpijske igre se održavaju u Japanu, gospodarski i tehnološki jednoj od najrazvijenijih zemalja svijeta. Olimpijske vrijednosti su: izvrsnost, poštovanje i prijateljstvo. Moto igara je: brže, više, jače.

Ideja natječaja je da djeca uz pomoć mentora osmisle projekte kojima će hrvatskim olimpijcima olakšati pripreme za natjecanje i/ili podržati odlazak u Japan i njihovo sudjelovanje na olimpijskim igrama. Na zadanu temu možete izraditi svog robota maskotu, uređaje koje pomažu sportašima prilikom pripreme i treniranja ili informativno-zabavne projekte koji sportašima približavaju kulturne sličnosti i razlike između Japana i Hrvatske ili će drugima ukazivati na kulturu i raznolikost Hrvatske.

Od opreme za izradu projekta možete koristiti micro:bit, BOSON set, Inventor’s kit, IoT tehnologije (Neuron komplet, Arduino komplete, DFRobot komponente, LittleBits tehnologiju), mBot robot, mBot Ranger, mBot Ultimate set te 3D print tehnologiju (sve tehnologije koje IRIM koristi u svojim projektima) uz dodatke.

Sudjelovanje u natječaju

Učenici realiziraju projekt u timovima u svojim ustanovama. Jedan tim se sastoji do 4 sudionika (djece) i njihovog mentora. Svaka ustanova na natječaj može prijaviti neograničen broj timova i svaki tim može prijaviti neograničen broj radova. Jedan mentor može mentorirati neograničen broj timova.

Prijava

Prijava je vrlo jednostavna. Upute i obrazac za prijavu na natječaj se nalaze ovdje.

Neovisno o tehnologiji koju će tim koristiti za izradu svog rada potrebno je uz prijavu priložiti kvalitetnu videoprezentaciju projekta (do maksimalno 3 minute trajanja), opis projekta (kratki opis projekta, upute za sastavljanje i napomene) i nekoliko slika koja najbolje predstavljaju projekt, izradu projekta i tim koji je radio na njemu.

Pri ocjenjivanju, povjerenstvo će posebno gledati kvalitetu videoprezentacije (prikaz rada), inovativnost, kreativnost, te promicanje vrijednosti i gesla Olimpijskih igara.

Svoje projekte možete prijaviti do 1. travnja 2020. do 23:59.

Nagrade

Povjerenstvo će odabrati 5 najboljih radova. Biti će odabrano 1., 2. i 3. mjesto te dva istaknuta tima.

Nagrade za najbolje timove su:

  1. mjesto: DELL Flat panel 27” za sve članove tima i edukacijski loT paket za mentora
  2. mjesto: Prijenosni bežični bluetooth zvučnik JBL za sve članove tima i edukacijski loT paket za mentora
  3. mjesto: Miš redragon Shark M688 bežični za sve članove tima i edukacijski loT paket za mentora

Mentori nagrađenih timova dobit će edukacijski loT paket (inkplate, croduino nova2 i senzori).

Drugi IRIM-ovi natječaji i pristigli projekti