LED pad

OŠ Malešnica

Razvoj reakcije, fokusa i koncentracije te razgibavanje i vježbanje važni su čimbenici u razvoju djece, ali i ključne odlike vrhunskih sportaša.
LED pad je zabavna igra koja pomaže u razgibavanju i razvijanju refleksa.
Izrađena je u obliku okomite interaktivne ploče na kojoj se nalazi 30 gumba i 30 pripadajućih LED dioda koji su povezani na Arduino mikrokontroler.
Prva igra, Razgibaj se, počinje tako da se upali random LEDica (može biti bilo koja s ploče) te je igrač pritiskom na pripadajući gumb treba što prije ugasiti kako bi se upalila iduća i na taj način se razgibava. Čim igrač jednu LEDicu ugasi dobiva jedan bod. Na kraju igre se ispiše rezultat te highscore za tu igru u odabranom vremenu.
Druga igra, Provjeri reflekse, počinje tako da se upali random LEDica, ali samo u prvom redu ploče te je igrač pritiskom na pripadajući gumb treba što prije ugasiti kako bi se upalila iduća u istom redu razvijajući time brzinu refleksa. I u ovoj igri ispisuju se bodovi i highscore.
Treća igra, Vježba za jednu ruku, počinje tako da se nasumično pale dvije LEDice po kutovima ploče. Prvo se upali jedna LEDica u jednom kutu, a zatim druga u suprotnom kutu (po dijagonali ili u istom redu) i tako se ponavlja 5 puta radi razgibavanja i rastezanja.
Ciljevi igre su biti što brži i postići što viši rezultat, a pritom se dobro razgibati, vježbati i zabaviti se.
Igra je idealna za sportaše za održavanje kondicije, razgibavanje, vježbu brzine refleksa i zabavu u slobodno vrijeme.

Fotogalerija stvaranja projekta
Video prezentacija projekta
Autor projekta

Marina Vlahović