Nagradni natječaj: Zajedno s olimpijcima #prema suncu

IRIM u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom otvara nagradni kreativni natječaj pod nazivom „Zajedno s olimpijcima #prema suncu“.

 

Natječaj traje od 01. travnja 2021. do 17. svibnja 2021.

 

Na natječaj se mogu prijaviti svi zainteresirani korisnici Izradi! web portala, pojedinačno ili u timu, osnovne i srednje škole, udruge i knjižnice te ostale ustanove koje se bave edukacijom djece i imaju pristup nekoj od tehnologija iz IRIM-ovih projekata.

Tema, oprema i kratki opis

Tema natječaja su Olimpijske igre Tokio 2020. koje će se održati 2021. godine.

 

Olimpijske igre se održavaju u Japanu, gospodarski i tehnološki jednoj od najrazvijenijih zemalja svijeta. Olimpijske vrijednosti su: izvrsnost, poštovanje i prijateljstvo. Moto igara je: brže, više, jače.

 

Ideja natječaja je da korisnici, samostalno ili uz pomoć mentora, osmisle projekte kojima će hrvatskim olimpijcima olakšati pripreme za natjecanje i/ili podržati odlazak u Japan i njihovo sudjelovanje na olimpijskim igrama. Na zadanu temu možete izraditi svog robota maskotu, uređaje koje pomažu sportašima prilikom pripreme i treninga ili informativno-zabavne projekte koji sportašima približavaju kulturne sličnosti i razlike između Japana i Hrvatske ili će drugima ukazivati na kulturu i raznolikost Hrvatske.

 

Za izradu projekta je potrebno koristiti micro:bit, BOSON set, micro:Maqueen robot, Inventor’s kit, IoT tehnologije (Neuron komplet, Arduino komplete, DFRobot komponente, LittleBits tehnologiju), mBot robot, mBot Ranger, mBot Ultimate set te 3D print tehnologiju (sve tehnologije koje IRIM koristi u svojim projektima) uz dodatke.

Sudjelovanje u natječaju

Korisnici realiziraju projekt samostalno ili u timovima. Jedan tim se sastoji se od maksimalno 4 člana i jednog mentora.

 

Svaki korisnik, tim ili ustanova na natječaj može prijaviti neograničen broj radova. Jedan mentor može mentorirati neograničen broj korisnika ili timova.

Prijava

Neovisno o tehnologiji koju će tim koristiti za izradu svog rada potrebno je uz prijavu priložiti kvalitetnu video prezentaciju projekta (do maksimalno 3 minute trajanja), opis projekta (kratki opis projekta, upute za sastavljanje i napomene) i nekoliko slika koje najbolje predstavljaju projekt, izradu projekta i tim koji je radio na njemu.

 

Povjerenstvo će pri ocjenjivanju posebno gledati kvalitetu video prezentacije (prikaz rada), inovativnost, kreativnost, te promicanje vrijednosti i gesla Olimpijskih igara.

 

Svoje projekte možete prijaviti do 17. svibnja 2021. do 23:59.

Nagrade

Povjerenstvo će izabrati najbolji rad.

 

Pobjednicima će nagrade uručiti braća Sinković, uspješni sportaši koji će Hrvatsku predstavljati na Olimpijskim igrama Tokio 2020. koje će se održati 2021. godine.

 

Nagrade za svakog člana pobjedničkog tima su:

Mentor nagrađenog tima dobit će edukacijski loT paket (inkplate i croduino nova2 sa senzorima).