Nagradni natječaj: Zajedno s olimpijcima #prema suncu

IRIM je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom otvorio nagradni kreativni natječaj pod nazivom „Zajedno s olimpijcima #prema suncu“.

 

Natječaj je trajao od 01. travnja 2021. do 20. svibnja 2021.

 

Na natječaj su se mogli prijaviti svi zainteresirani korisnici Izradi! web portala, pojedinačno ili u timu, osnovne i srednje škole, udruge i knjižnice te ostale ustanove koje se bave edukacijom djece i imaju pristup nekoj od tehnologija iz IRIM-ovih projekata. U nastavku pogledajte pristigle radove.

Pobjednik natječaja

VRBIKE

OŠ Josipovac

Pristigli projekti

Izradili smo brzinomjer, uređaj koji mjeri brzinu i prijeđen put tijekom vožnje biciklom.

Naš projekt je spoj stvarnosti i virtualne stvarnosti, gdje se sa pravim biciklom upravlja virtualnim biciklom.

Cilj projekta bio je stvoriti navijače koji će biti vijerna podrška našim veslačima u dalekom Japanu.

Moj projekt pomaže sportašima da u viježbi hodanja poboljšaju kondiciju, tako da svaki dan treniranja imaju kontrolu nad svojim učinkom.

U programu MakeCode for micro:bit napravljena je maskota Olimpijskih igara u Japanu 2021. godine koristeći 4 micro:bita koji prikazuju šišmiša.

Arduino brojač sklekova koristeći magnetski senzor prepoznaje magnet pričvršćen na glavi sportaša te bilježi broj pravilno napravljenih sklekova.

LED pad je zabavna igra koja pomaže u razgibavanju i razvijanju refleksa.

Video u kojem govorim o Japanu, njegovoj kulturi, sportu, jeziku i običajima.

Tema, oprema i kratki opis

Tema natječaja su bile Olimpijske igre Tokio 2020. koje će se održati 2021. godine.

 

Olimpijske igre se održavaju u Japanu, gospodarski i tehnološki jednoj od najrazvijenijih zemalja svijeta. Olimpijske vrijednosti su: izvrsnost, poštovanje i prijateljstvo. Moto igara je: brže, više, jače.

 

Ideja natječaja je da korisnici, samostalno ili uz pomoć mentora, osmisle projekte kojima će hrvatskim olimpijcima olakšati pripreme za natjecanje i/ili podržati odlazak u Japan i njihovo sudjelovanje na olimpijskim igrama. Na zadanu temu možete izraditi svog robota maskotu, uređaje koje pomažu sportašima prilikom pripreme i treninga ili informativno-zabavne projekte koji sportašima približavaju kulturne sličnosti i razlike između Japana i Hrvatske ili će drugima ukazivati na kulturu i raznolikost Hrvatske.

 

Za izradu projekta bilo je potrebno koristiti micro:bit, BOSON set, micro:Maqueen robot, Inventor’s kit, IoT tehnologije (Neuron komplet, Arduino komplete, DFRobot komponente, LittleBits tehnologiju), mBot robot, mBot Ranger, mBot Ultimate set te 3D print tehnologiju (sve tehnologije koje IRIM koristi u svojim projektima) uz dodatke.

Sudjelovanje u natječaju

Korisnici realiziraju projekt samostalno ili u timovima. Jedan tim se sastoji se od maksimalno 4 člana i jednog mentora.

 

Svaki korisnik, tim ili ustanova na natječaj može prijaviti neograničen broj radova. Jedan mentor može mentorirati neograničen broj korisnika ili timova.

Nagrade

Povjerenstvo će izabrati najbolji rad.

 

Pobjednicima će nagrade uručiti braća Sinković, uspješni sportaši koji će Hrvatsku predstavljati na Olimpijskim igrama Tokio 2020. koje će se održati 2021. godine.

 

Nagrade za svakog člana pobjedničkog tima su:

Mentor nagrađenog tima dobit će edukacijski loT paket (inkplate i croduino nova2 sa senzorima).