Umjetna inteligencija u STEM edukaciji

Dragi mentorice i mentori,

na ovoj stranici nalaze se edukacijski materijali koje smo pripremili za vas u u sklopu projekta Umjetna inteligencija u STEM edukaciji.

Svrha projekta je pružiti podršku i osnažiti učitelje osnovnih škola u RH u području robotike i umjetne inteligencije (UI) za edukaciju učenika u STEM području kako bi se povećala kvaliteta i relevantnost odgoja i obrazovanja te poboljšalo cjelokupno okruženje za učenje u osnovnim školama.

U sklopu projekta razvili smo priručnik i kurikulum o umjetnoj inteligenciji u STEM edukaciji te izdvojili dodatne materijale za korištenje s darovitim učenicima. Možete ih pregledati i preuzeti u nastavku.

Projekt je financiran iz programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ kroz EGP financijski mehanizam, norveški financijski mehanizam i hrvatski nacionalni doprinos. Više o samom projektu možete pročitati ovdje.

Edukacijski materijali su podijeljeni u dva online tečaja po čijem završetku ćete dobiti potvrde o sudjelovanju.

Za pristupanje ovim tečajevima morate biti prijavljeni na svoj korisnički Izradi! račun.

Umjetna inteligencija u društvu

Trajanje: 180 minuta
Oprema: računalo, pristup Internetu
Opis: U ovom tečaju su predstavljene neke od ideja o poučavanju učenika osnovnoškolske dobi o umjetnoj inteligenciji i njezinom utjecaju na društvo.

HuskyLens kamera

Trajanje: 180 minuta
Oprema: micro:bit, micro:Maqueen Plus robot, HuskyLens kamera, USB kabel, računalo, pristup Internetu
Opis: Uvodni tečaj o komponentama HuskyLens kamere, principima i načinima njezina rada s naglaskom na prepoznavanje lica i oznaka (tagova) uz izradu praktičnih primjera programa u Mind+ grafičkom softveru za programiranje.

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Instituta za razvoj i inovativnost mladih.

Projekt je 85% financiran iz EGP financijskog mehanizma, a 15% financiran iz državnog proračuna.