Pixe⅃Lisa

Zdrug katoličkih skauta, Rijeka

U sklopu projekta Generacija Now i ove godine riječki skauti sa svojim robotičarima sudjeluju u nagradno kreativnom natječaju koji je trenutno pod nazivom “Digitalna umjetnost”. Naša umjetnost je osmišljena na način da krasi svaki zid gdje god se ona nalazila. U tu svrhu su održavane radionice robotike u prostorijama Radija Skaut u centru Rijeke koje implementiraju nekoliko različitih cjelina.

Cilj naše digitalne umjetnosti jest da konkurira umjetnosti na platnu te daje uvid u neke nove, alternativne inačice istoj. Platno je napravljeno od drvenog okvira te 64 polja unutar kojih se nalaze LED svjetleće diode. Pri uključivanju Arduino mikrokontrolera rotirajućom tipkom za izbor (Rotary Switch) korisnik prolazi kroz sučelje. Odabirom praznog platna korisnik je spreman za slikanje.

Korisnik gore navedenom ulaznom komponentom po želji odabire svjetleću diodu tako što prvo odabire stupac/redak. Pulsirajuće diode korisniku daju doznanja koji je stupac/redak odabran. Nakon što je željena dioda odabrana, korisnik joj mijenja boju jednom od dostupnih u našoj paleti boja.

Isprobajte i vi naše digitalno zabavno-interaktivno platno u kojem možete nacrtati što god poželite u pixel art stilu.

Fotogalerija stvaranja projekta
Videoprezentacija projekta

Programski kodovi
Autori projekta
Mentor:

Alen Jakoplić

Učenici:

Danijel Tomljenović, Stjepan Šporčić, Ante Blažičević, Jakov Šimatović