Kreativni projekti s micro:bitom: pametna kasica prasica

30.8.2017.

IRIM pokreće natječaj “Kreativni projekti s micro:bitom: pametna kasica prasica”. Na natječaju mogu sudjelovati timovi iz svih ustanova koje su uključene u STEM revoluciju.

Opis i nagrade nalaze se na kraju ovog natječaja.

Pobjednici natječaja

Natječaj

Svaka ustanova može prijaviti više timova na natječaj. Jedan učenik/ca može sudjelovati samo u jednom timu. Mentor može mentorirati više timova. Svaki tim se sastoji od 2-3 učenika/ce i 1 mentora/ice.

Natječaj počinje 30. kolovoza i traje do 15. rujna do 23:59. EDIT (14.9.2017): Odlučili smo produžiti trajanje natječaja do 18. rujna do 23:59.

Objava rezultata će biti u tjednu od 18. do 24 rujna.

Kratki opis natječaja

U projektu morate koristiti jedan ili više micro:bitova. Osim njih možete koristiti i dodatnu opremu koju imate ili možete izraditi, na primjer: mBotove iz Croatian Makers lige, ploče, kutije ili druge materijale koje možete izraditi, itd. Pomoću njih trebate prikazati moderan i “pametan” način za štednju novaca koji mogu koristiti pojedinci, ali i banke. 

Vaš projekt treba olakšati i stimulirati štednju. Projekt će se smatrati uspješnim što je jednostavniji za korištenje, što više potiče korisnika da štedi i što je prezentacija projekta kreativnija i bolja.

Tim: 2-3 učenika/ce i 1 mentor

Sudionici: škole, udruge i druge ustanove u STEM revoluciji.

Ocjenjivačko povjerenstvo: Paolo Zenzerović (IRIM), Vlado Lendvaj (IRIM), Josip Šimić (IRIM), Dario Vlahović (IRIM), Zvonimir Križ (PBZ)

Nagrade

Ocjenjivačko povjerenstvo će odabrati tri projekta s najboljim kreativnim rješenjima na temu natječaja. Vrednovat će se i prezentacija projekta.
Sva tri tima će biti pozvana da prezentiraju svoje projekte na PBZ Novathonu u Zagrebu u nedjelju 24. rujna. Putne troškove snose ustanove pozvanih timova.
Na samom događaju komisija će odabrati najbolji rad, a svi učenici tog tima i mentor/ica će biti nagrađeni Xbox One igraćom konzolom. Mentor/ica će dodatno dobiti i knjigu.
Učenici i mentori drugih pozvanih timova će biti nagrađeni micro:bit go kompletom i dodacima za micro:bitove.
Naravno, za najbolje timove su predviđene diplome i zahvalnica mentoru.

Pristigli projekti natječaja

Drugi IRIM-ovi natječaji i pristigli projekti