Kreativni natječaj: mBot i uređenje dječjeg igrališta

 

ZTK Osječko-baranjske županije, u suradnji s IRIM-om, u sklopu projekta „Slavonska STEM evolucija“, UP.04.2.1.02.0002 otvara kreativni natječaj za škole i ustanove koje sudjeluju u projektu.

Tema kreativnog natječaja je „mBot i uređenje dječjeg igrališta“.

Opis teme

U novom naselju grada marljivo se radi na uređenju ulica, trgova i parkova. Kose se travnjaci, uređuju se dvorišta kuća i škola, sadi se cvijeće i uređuju se šetnice. Zadatak vesele djece novoga naselja je da urede svoje najveće igralište. Pametne glave su se dosjetile da im u tome može pomoći mBot.

Osmislite ideju kako bi mBot mogao pomoći djeci u uređenju njihovog igrališta. Treba postaviti ljuljačke i tobogan, pomaknuti klupe, urediti stazu za vožnju bicikla i romobila, označiti prostor za sportske igre. Puno je posla i svaka pomoć je dobrodošla.

 

Zadatak

Opišite na koji način želite da vaš mBot uredi dječje igralište. Objasnite koje senzore pri tome koristi i radnje koje izvršava (kretanje, komunikacija, zvučna i/ili svjetlosna signalizacija). Nije potrebno slati programski kôd. Pošaljite nam vašu ideju uređenja dječjeg igrališta te sudjelujte na naprednoj radionici s mBotom u sklopu sajma LABUS (FERIT, Osijek, 17. rujna 2019.) na kojoj ćete zajedno s drugim sudionicima urediti zajedničko igralište.

 

Uvjeti i način prijave

Prijedlog ideje i prijavu učenika na radionicu ispunjava mentor putem obrasca koji je dostupan na ovoj poveznici. Moguća je jedna prijava po ustanovi. Prijedlog ideje je potrebno izraditi u paru (dvoje učenika ispred svake ustanove) uz pomoć mentora. Učenici koje osmisle ideju rješenja zadatka sudjelovat će na radionici.

Rok za prijavu: 12. rujna 2019. do 23:59h

Drugi IRIM-ovi natječaji i pristigli projekti