Internet of Things

Suvremena tehnologija u zaštiti okoliša

Pravila natječaja

 

Na natječaj se mogu prijaviti samo ustanove koje sudjeluju u IoT dijelu programa Zajedno smo jači: Croatian Makers i HT.

Tema natječaja je Suvremena tehnologija u zaštiti okoliša.

Cilj je osmisliti inovativan i kreativan projekt na temu natječaja.

Budući da ulažemo razvoj i inovativnost mladih, prednost ćemo dati projektima koji uključe i osvijeste lokalnu zajednicu i sugrađane na neku relevantnu problematiku povezanu s temom natječaja.

U projektu se moraju koristiti dobiveni IoT kompleti, a dodatni plus je uključivanje mBotova. Preporuka je iskoristiti priliku i uključiti i širu zajednicu i/ili dosad neuključenu djecu, pogotovo one koji do sada nisu imali prilike i mogućnost se upoznati s ovakvim tehnologijama. Također, poželjna je korelacija s predmetima poput prirode i društva te biologije u kojima učenici uče o zaštiti okoliša.

Ekipe koje se javljaju na natječaj sastoje se od dvaju sudionika i jednog mentora. Svaka ustanova i svaka ekipa može prijaviti više projekata. Jedno dijete može biti sudionik u više ekipa.

Odbor će od svih pristiglih prijava odabrati najbolji projekt. Radovi će biti ocjenjivani prema više kriterija s naglaskom na inovativnost i kreativnost. Ocjenjivački odbor se sastoji od Lade Akšić, Vlade Lendvaja, Paola Zenzerovića, Darija Vlahovića, Nenada Bakića i Rujane Bakić.

Svaka ekipa mora dokumentirati postupak rada (fotografirati korake i/ili napraviti video snimku) te objaviti upute kako izraditi projekt koji prezentiraju. Upute za pisanje i predaju projekata ćemo poslati svim mentorima uključenim u Zajedno smo jači program putem elektroničke pošte.

Natječaj je otvoren od 16. siječnja i traje do 17. veljače 2017 do 20 sati.

Pobjednik natječaja

Pristigli radovi