MP3 player i Synth zvučnik

Ova dva modula odlično zajedno funkcioniraju. MP3 player modul je poseban modul koji dolazi s mikro SD karticom. Na karticu možete pohraniti različite zvučne zapise koji će obogatiti vaše projekte s littleBitsima. Kad MP3 player modul primi signal, pušta pohranjene zvukove s kartice načinom rada koji se odabire pomoću sklopke. Da bi se zvuk čuo potrebno je na ovaj modul spojiti slušalice ili nakon njega u spoju littleBitsa dodati izlazni modul Synth speaker. Na SD kartici MP3 playera nalazi se sedam snimki uputa o tome kako koristiti ovaj modul. Ako želite da se pjesme (ili neki drugi zapisi) puštaju određenim redoslijedom, potrebno ih je numerirati na računalu. Pomoću gumbića back i forward na modulu možete prijeći na novu pjesmu ili se vratiti na prethodnu. U trenutku sviranja neke pjesme potrebno je dva puta kliknuti na back da bi ste se vratili na prethodnu. Reproduciranje zvuka ovisi o tome koji način rada je na MP3 player modulu postavljen. Postoje četiri načina rada. Once – pušta trenutno odabranu pjesmu samo jednom; loop – neprestano pušta trenutno odabranu pjesmu; next – reproducira zvuk kad primi ulazni signal te svaki put kad primi novi signal svira sljedeću pjesmu na listi , all – pušta sve pjesme na kartici po redu. Glasnoća se mijena istovremenim pritiskom na back i forward gumbe.

Synth speaker modul ponaša se kao zvučnik kroz koji izlazi zvuk kad modul primi audio signal. Glasnoću ovog modula možete regulirati brojčanikom na prednjoj strani modula. Ima i izlaznu priključnicu koju možete povezati sa slušalicama, pojačalom ili računalom.

Zadatak 1

S računala na SD karticu prebacite svoje omiljene pjesme te spojite slušalice na MP3 player i uživajte u glazbi.

 

Potrebni moduli

  • modul za napajanje
  • USB kabel koji je priključen u struju
  • MP3 player
  • slušalice

Zadatak 2

Podijelite svoju glazbu s ostalima te umjesto slušalica upotrijebite synth speaker za slušanje glazbe.

 

Potrebni moduli

  • modul za napajanje
  • USB kabel koji je priključen u struju
  • MP3 player
  • synth speaker

Pitanje za razmišljanje: Ako u ovom spoju spojite slušalice s MP3 player modulom, hoće li se zvuk čuti i na synth speakeru?

 

Ideja za novi zadatak: Promijenite način reproduciranja zvuka u loop i bez prestanka slušajte omiljenu pjesmu.