WEATHERBOX

Međimurski informatički klub, Čakovec

Dobrodošli u naš projekt koji mjeri kvalitetu zraka i atmosferske uvjete! U ovom projektu koristimo Dasduino Connect plus mikrokontroler i BME680 senzor kako bismo mjerili različite parametre zraka, uključujući temperaturu, tlak zraka, vlažnost zraka i kvalitet zraka pomoću indeksa IAQ.

Uređaj se povezuje na internet kako bi se dobio pristup geolokacijskim servisima i NTP serverima kako bi se točno vrijeme sinkroniziralo. Svi podaci koje uređaj prikupi ispisujemo na OLED ekranu, a pomoću potenciometra možemo mijenjati prikaz podataka.

Ali to nije sve, podaci se šalju na PHP skriptu koja ih pohranjuje u CSV formatu na serveru. Tamo se zapisuju podaci o svim mjerenjima koje je uređaj napravio. Web stranica koja se nalazi na serveru koristi JavaScript funkciju za čitanje CSV datoteke i postavljanje markera na kartu. Svaki marker sadrži podatke o mjerenju koje se mogu vidjeti klikom na marker. Web stranicu možete pogledati na http://iot.mik.hr/.

Ovaj projekt je koristan za praćenje kvalitete zraka u različitim područjima. Podaci koje prikupljamo mogu pomoći u donošenju odluka o planiranju gradova, nadzoru industrijskih postrojenja i slično.

Fotogalerija stvaranja projekta
Fotogalerija učenika
Videoprezentacija projekta

Programski kodovi
Autori projekta
Mentor:

Viktor Lazar

Učenici:

Bruno Novak, Nikola Kovač, Petar Režek