STUDY BUDDY

Study Buddy je uređaj koji pomaže održati koncentraciju prilikom učenja.
Uređaj sadrži micro:bit, zvučnik spojen na micro:bit i dijelove Boson seta (senzor za pokret, tipkalo, traku sa svjetlećim diodama, potenciometar).
Prije početka učenja potrebno je, pomoću potenciometra, odrediti dužinu trajanja učenja u rasponu od 5 do 180 minuta. Na bočnoj strani Study Buddy uređaja nalazi se džepić koji sadrži senzor za pokret. Senzor za pokret potrebno je izvući i postaviti blizu sebe.
Nakon odabira dužine trajanja učenja te pozicioniranja senzora za pokret, potrebno je odložiti mobitel u za njega predviđenu ladicu. Odlaganjem mobitela počinje odbrojavanje odabranog vremena i traka sa svjetlećim diodama mijenja boju iz zelene u žutu. U svakom trenutku pogledom na ekran micro:bita moguće je vidjeti koliko je vremena preostalo za učenje.
Ako se tijekom učenja mobitel izvadi iz ladice ili ako tijekom učenja senzor za pokret ne zabilježi pokret duže od 5 minuta, odbrojavanje vremena za učenje će zastati, oglasit će se zvučni alarm te će traka sa svjetlećim diodama svijetliti crvenom bojom sve dok se mobitel ne vrati u ladicu, odnosno senzor za pokret ne zabilježi pokret.
Istekom vremena za učenje traka sa svjetlećim diodama zasvijetli zeleno te zasvira melodija pripjeva disco pjesme ,,Staying Alive” grupe Bee Gees uz motivirajuću poruku koja se prikazuje na zaslonu micro:bita.

Potičem sve da pogledaju videoprezentaciju projekta.

Fotogalerija stvaranja projekta
Video prezentacija projekta
Autor projekta

Ana Marija Đurić