Spašavanje Australije

Osnovna škola Žakanje

OŠ Žakanje uključila se u projekt Generacija Now s temom Digitalna igra(čka) izrađena pomoću Neuron seta. Igra se zove Spašavanje Australije zbog klimatske situacije u Australiji.

Radi se o društvenoj igri s 3D figuricama tipičnih australskih životinja na igraćoj ploči oblika kontinenta. Cilj naše digitalne igre jest točno odgovoriti na što više pitanja s kartica te prvi dovesti klokana do vatrogasnog vozila. Točnost pitanja provjerava se na poleđini kartice te igrač- sudac uz pomoć svjetlosnog senzora i LED ekrana daje signal drugom učeniku je li odgovorio točno. Na samom vatrogasnom vozilu nalazi se i cijev koja je povezana s posudom u kojoj se nalazi vodena pumpa. Dakle, na pritisak tipkala kreće vatrogasno vozilo, a s odgodom od 3 sekunde pokreće se i vodena pumpa koja zalijeva biljku kada joj se vozilo približi. Igra je primjenjiva u nastavi bez obzira na uzrast, sadržaj i cilj učenja. Kartice s pitanjima su podložne promjenama kao i kodovi u igri. Osim pojedinačno, igra se može igrati u parovima, ali i grupama.

Video snimka
Autori

Projekt su izradili Jan Suljada, Antonela Hribljan, Izabela Župančić i Borna Ribarić uz mentorstvo Lorene Sopčić, Irene Predović Drakulić i Blanke Hajsan iz Osnovne škole Žakanje.

 

Projekt je prijavljen na temu: Digitalna igra(čka).