Pametna kocka

OŠ Iver, Sesvetski Kraljevec

Uz pametnu kocku osim uživanja u igri koja se igra kockom, možete u isti tren uživati u kvizu iz omiljene teme, učiti strani jezik ili pak učiti gradivo za školu.
Ova kocka daje slučajne brojeve od 1 do 6. Hrabri igrači i oni sa znanjem, ako nisu zadovoljni dobivenim brojem, mogu pokušati odgovarati na dodatno pitanje. Ako točno odgovore na ponuđeno pitanje, omogućeno im je još jedno “bacanje” kocke. Konačni dobiveni broj biti će najveći broj u dva bacanja.
Ako igrač netočno odgovori na ponuđeno pitanje, dobiva broj iz prvog bacanja.
Pametna kocka koristi bazu pitanja koja se nalazi na web serveru na internetu, a prethodno je pripremljena i korištena u igri Schoolnite 2. Baza tema i pitanja se jednostavno proširuje na jednom mjestu i dostupna je različitim igrama i uređajima.
Igra je namijenjena za različite uzraste, za zabavu i učenje. Pitanja su iz široke palete tema, kao na primjer: zbrajanje do 10, množenje i dijeljenje do 100, engleski jezik, poznavanje boja, priroda i društvo – obitelj, glavni gradovi država svijeta, oznake kemijskih elemenata, …
Igrači igraju zajedno odgovarajući na pitanja iz različitih tema (prije početka igre svakom igraču se određuje proizvoljna tema).
Pametna kocka za svoj rad zahtjeva bežični pristup internetu.

Fotogalerija stvaranja projekta
Video prezentacija projekta
Programski kodovi
Autori projekta
Mentor:

Roman Rubčić

Učenici:

Mihael Orak, Matej Orak