MKR1000 sat

OŠ Bartola Kašića Vinkovci

Kroz projekt htjeli smo napraviti sat modernog dizajna koristeći se dostupnim tehnologijama u našoj okolini. Krenuli smo od različitih ideja kao što su VU metar, led traka, pokretne lutke pomoću motora, duginog zrcala i slično. Razgovorom došli smo do zaključka da bi uz nešto što izgleda kao ART trebalo imati neku korisnu svrhu, tako da smo se odlučili za alarm, sat cool izgleda.
Susreli smo se puno problema tijekom izvedbe prvo smo koristili tinyRTC modul, koji se pokazao greškom, jer unutar MKR1000 postoji već unutarnji sat za povezivanje sa internetom. Pretraživanjem interneta pronašli smo library za RTC zero i postavili epoch vrijeme https://www.epochconverter.com , a zatim pokušali spojiti sa LED displejom i isto naišli na nekoliko problema. Imali smo puno ideja i malo vremena, ali evo napravili smo nešto nama lijepo i nadamo se da se i vama sviđa.
Potrebno za izradu:
MAX7219 led display
MKR1000
litij-ionska baterija (JST ž. konektor 3.7V)
3d printer i filament
Pošto smo početnici u 3d ispisu i crtanju za dizajn kutijice odabrali smo dizajn od Liubomyr Antoniuka CC BY-NC https://www.thingiverse.com/thing:4386144

Fotogalerija stvaranja projekta
Videoprezentacija projekta

Programski kodovi
Autori projekta
Mentor:

Vedran Menđušić

Učenici:

Patrik Korov, Marko Jozinović, Filip Stjepanović