Micro:Maqueen u misiji spašavanja izumitelja

Za ovaj projekt koristio sam dva micro:bita, jedan za Micro:Maqueen robota a drugi za daljinsko upravljanje njegovim radnjama. Programirao sam Micro:Maqueen da se pritiskom na tipke A+B kreće naprijed, tipkom A skreće lijevo, B desno. Kada je logotip dolje kreće se unatrag. Ako okrenemo zaslon dolje pale se crvene RGB diode i prednje crvene ledice. Kada je zaslon nagnut nadesno pale se disco svjetla u duginim bojama. Ako se Micro:bit daljinski protrese Micro:Maqueen stane i ugasi sva svjetla.
Izumitelj Micro:Maqueena činio je izume koji su koristili ljudima. No, otelo ga je čudovište koje je htjelo da mu izumitelj posluži nanositi zlo ljudima.
Micro:Maqueen odlazi u misiju spašavanja.
Stavio je kapu i krenuo ka šumi. Pozdravio je mještane bljesnuvši crvenim svjetlima. Nastavio je šumskom stazom pored brda i zastao načas uz livadu gdje su se igrala djeca. Pozdravio ih je svim svojim svjetlima.
Stigao je do rijeke i odmorio se kraj mlina. Želja za spašavanjem izumitelja bila je jača od straha. Hrabro krenuo u rijeku oduprijevši se njenoj snazi. Kad je isplivao, nastavio je puteljkom no morao se provlačiti kroz grmlje da stigne do dvorca u podnožju planine gdje je čudovište zatočilo izumitelja. Zaletio se hrabro, ali ne dovoljno snažno da pobijedi čudovište. Krenuo je natrag i svom silinom zaletio se opet…BUM i pobijedio je čudovište!
Izumitelj je povikao: Spašen sam!
Od tada je Micro:Maqueen postao Super Micro:Maqueen a izumitelj je nastavio raditi na dobro čovječanstva.

Fotogalerija stvaranja projekta
Video prezentacija projekta
Autor projekta

Scenarij, režija i rekviziti: Leon Abramović, 6. r.
Snimateljica: nona
Logistika: nono
Za scenografiju su korištene ilustracije iz serije slikovnica „Putovima Frankopana“, izdavač: PGŽ
Glazbena podloga: Smile