MICRO:MAQUEEN ROBOT U LOVU NA GRICKA

Projekt je osmišljen tako da sam djeci na radionici stalno čitala jednu te istu priču, na njihovo tražnje i onda mi je pala na pamet ideja da probam malo na drugačiji na novi i zanimljiv način ispriča priču, bajku… Uz malo mašte i volje u svaku dječju priču možemo ubaciti micro:maqueen robota koji će nam pomoći ispričati priču.
Stalno djeci čitamo priču za djecu koja se zove “Gricko – čudovište koje gricka knjige”, priča je to o malom žutom čudovištu koje ide iz priče u priču i u svakoj priči napravi nereda. Pa sam jednostavno ubacila micro:maqueen robota koji će čitatelju, odnosno djeci pomoći uloviti Gricka i spasiti ostale priče od zločestog Gricka.
Robota sam programirala da prati crnu liniju i da ispusti zvučni signal kad dođe do određenog djela u priči, s tim da sam i programirala robota da se zaustavi i ispusti zvučni signal kada dođe do prepreke.
A kako nam robot priča priču je vrlo jednostavno. Uzeli smo stiropor na koji smo zalijepili bijeli papir i na papiru crnom temperom iscrtali stazu po kojoj će se robot kretati. Iz priče smo kopirali ilustracije koje smo izrezali i zalijepili na karton i iza na karton zalijepili drvene štapiće koje smo zaboli uz stazu na određenim mjestima tako da nam staza prati priču iz knjige Gricku.
Uz malo mašte i vremena možemo dodati druge likove iz drugih priča i imamo novu priču s micro:maqueen robotom.

Fotogalerija stvaranja projekta
Autor projekta

Anita Glavaš