LED’s Dance

OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički

Projekt LED’s Dance je zamišljen po uzoru na Britain’s Got Talent. Plesači/ice plešu u mraku i na svaki njihov pokret se pali odnosno gasi određeni set lampica. Poveznica na jedan takav video je: https://youtu.be/E8Ecz_sntDo

Mi predajemo samo načelnu ideju jer trenutno nažalost nismo uspjeli pokrenuti LED lampice onako kako smo planirali te zbog toga nismo uspjeli završiti projekt do kraja.

Elektroničke materijale koje smo koristili su:

Arduino MKR 1000
18650 Li-ion baterija 2900mAh, Samsung INR18650-29E (4 komada)
Držač za 18650 litijsku bateriju (2 komada)
Li-ion punjač sa zaštitom (1 kom)
Žica za prototipiranje, 1 paket (10m)
Adresabilna RGB LED traka WS2812B 30LED/m 5V IP20 (2 x po 5 metara)

Ostale materijale koje smo koristili su: Crne trenirke, majice i šilter kape.

Tehnička izvedba ideje: Podjela adresabilne RGB LED trake na 5 dijelova tako da se pokriju ruke, noge i glava plesačica (učenica). RGB LED traka nakon presjecanja na dijelove bi bila zalijepljena na crnu odjeću i lemljena pomoću žice za prototipiranje kako bi dobili LED pametno odijelo spremno za korištenje plesa u mraku. Prilikom svakog pokreta učenice bi pritisnule na prekidač te bi zasvijetlio određeni dio LED odijela koje one imaju na sebi. Isto tako led trakice bi svijetlile u različitim bojama. Svaka učenica (imali smo dvije) bi imala pričvršćen po jedan arduino na sebi koji bi služio kao kontroler za LED lampice, a napajanje bi išlo preko posebnih 18650 Li-ion baterija.

Fotogalerija stvaranja projekta
Videoprezentacija projekta

Programski kodovi
Autori projekta
Mentor:

Zvonimir Tušek, Jasna Benčić

Učenici:

Patricija Čehulić, Ela Tenšek