IZRADA IGRE SA BOSONOM I DVA MICROBITA (bežični gamepad)

Ideja je bila napraviti igricu sa bežičnim kontrolerom (prvi microbit) i BOSONOM (drugi microbit) koristeći radiovezu i program Mind+, te uključiti što više Bosonovih ulaza i izlaza.
U radu smo otkirili da Boson i program Mind+ u ONLINE načinu rada koji je potreban za živu igru ne mogu korisiti ulazne uređaje. Tako smo se ograničili samo na ulaznu vrijednost potenciometra koju učitavamo na početku igre, a između igara možemo mijenjati broj neprijatelja podešavajući potencimetar.
Program Mind+ je verzija programa Scratch 3 koju podržava proizvođač BOSON seta (DFRobot).
Pod slikama možete naći cijeli program koji smo napisali.

Kako bi smo olakšali igru drugi Microbit smo stavili u 3D-printano kučište sa poveznice https://www.thingiverse.com/thing:3018333, kako bi smo u njega mogli spremiti bateriju koju bi inače morali držati u ruci ili bi morali biti spojeni na napajanje preko kabla (npr. računalo).

Konačno da bi igra bila zanimljivija vrlo važna je i glazba. Tako smo uz efekte iz programa Mind+ u progam dodali i skladbu na temu Cyberpunk autora Neon Red: Instrumental Remix (Synthwave/Cyberpunk music) – Miracle Of Sound sa sljedeće poveznice https://miracleofsound.bandcamp.com/track/neon-red-instrumental-remix

Fotogalerija stvaranja projekta
Video prezentacija projekta
Autor projekta

Aleksandar Bojanc-Štemebergar u suradnji sa Matej Potkovac, Ivan Stranjak i Dorian Ružić.