FKF SIMON SAYS

OŠ Frana Krste Frankopana, Osijek

Simon Says je igra u kojoj je cilj pogoditi nasumični redoslijed boja. U našoj inačici igre za prikaz boja koristimo LED lampice različitih boja – crvena, žuta, zelena i plava. Pomoću arduina stvaramo niz koji određuje redoslijed paljenja lampica. Nakon što se završi niz, igrač pomoću mobilne aplikacije izrađene korištenjem Blynk aplikacije ponavlja niz. Provjerava se je li igrač točno ponovio niz te se prelazi na slijedeću razinu.
Ako je igrač pogriješio te unio netočan niz, igra kreće ponovno od prve razine. Na svakoj slijedećoj razini niz se povećava, odnosno potrebno je upamtiti redoslijed paljenja i gašenja lampica gdje se sa svakom razinom dodaje dodatna lampica koja se uključuje.
Kako bi se igraču dodatno otežalo, svakim povećanjem razine smanjuje se vrijeme paljenja i gašenja lampica, tako da one sve brže i brže trepere, odnosno sve brže se pale i gase.
Kako su na klasičnim inačicama ove igre, tipke za unos niza fizički izrađene, naša verzija je posebna jer se cijeli proces pogađanja i unosa redoslijeda kojim su se lampice palile vrši putem mobilne aplikacije. Sama aplikacija izrađena je korištenjem Blynk aplikacije te pažljivo i precizno vodi igrača kroz svaki korak igre.
Detalje o izradi, objašnjenje programskog koda, način igre i sve ostale informacije možete pronaći u videozapisu ili u priloženoj pdf datoteci.

Fotogalerija stvaranja projekta
Video prezentacija projekta
Programski kodovi
Autori projekta
Mentor:

Tomislav Pandurić

Učenici:

Dora Plužarić, Leonarda Vrhovac, Lena Pokupić, Šimun Radić