Faust PONG

Srednja tehnička škola Fausta Vrančića

Faust PONG je klon popularne arkadne igre Pong iz 1972. godine. Primitivna simulacija tenisa je postala prva komercijalno uspješna igra u svijetu koja se proslavila s prvom konzolom na svijetu Magnavox Odyssey. Nedugo nakon toga druge kompanije su počele klonirati Pong što je potaknulo Atari da postane inovativniji oko razvoja novih video igara.

Pong je dvodimenzionalna sportska igra koja simulira tenis. Igrači sa svojim potenciometrima poravnavaju platforme i dočekuju lopticu koja se odbija prema protivniku. Igrač koji uspije obraniti i poslati lopticu protivniku mimo platforme dobiva jedan bod. Ljepota ove igre je na regulacija platforme kroz potenciometar i zato je zarazna i dan danas. Prvi ikada zabilježen “rage quit” ikad se baš dogodio kada su tvorci igre Pong igrali dok jedan od njih nije izgubio pa se ljutito ustao i ostavio kontroler na stolu uz razne ljute gestikulacije dok je pobjednik ostao sjediti i smiješiti se.

Video snimka
Dokumentacija projekta

Ovdje možete pronaći i preuzeti dokumentaciju projekta Faust PONG.

Autori

Projekt su izradili Darian Peter i Antonio Mišković uz mentorstvo Dražena Tušeka iz Srednje tehničke škole Fausta Vrančića.

 

Projekt je prijavljen na temu: Društvena igra.