Robotika

mBot

Što je mBot?

mBot je cjelokupno rješenje za vaše dijete koji daje praktično iskustvo u programiranju, elektronici i robotici. Rad s mBot robot setom inspiriran je Scratch 2.0. programom kojeg možete povezati s mBot uređajem koristeći Bluetooth ili 2.4GHz wireless modul. Ovaj jednostavan za sastavljanje mBot edukacijski robot set pruža neograničene mogućnosti da djeca nauče STEAM (znanost, tehnologiju, inženjering i matematiku).

 

Makeblock se udružio s Arduinom – vodećom open-source hardverskom platformom u edukacijskoj i maker zajednici. Predstavljen je mBot – edukacijski robot set, kojemu Arduino predstavlja srce programa. Suradnjom se želi STEM (znanost, inženjering, elektronika, matematika) obrazovanje podići na višu razinu.

mBot – edukacijski robot set je cjelokupno rješenje za početnike kako bi stekli osnovna iskustva u programiranju, elektronici i robotici.

Kompaktan, ali složen.
Sadrži 38 sastavnih dijelova koji se mogu složiti u 10 minuta, a jedinstveno obojani RJ25 priključci za žice osiguravaju Vam više vremena za programiranje i kreativnost.

Grafičko programiranje

„Povucite i ispustite“ računarno-grafički softver mBlock razvijenog na temelju Scratch 2.0. omogućuje djeci da brzo nauče programiranje, kontroliraju robota i realiziraju sve više funkcija koje mBot ima.

mBot se može programirati kao robot koji slijedi linije, baca loptice i gura predmete, izbjegava zidove i još puno toga s „povuci i ispusti“ računarno grafičkim softverom temeljenom na Scratch 2.0. Širenjem svoga portfelja s Arduino nastavcima, možete seprebaciti sa grafičkog na jezično kodiranje u Arduino modu.

Videomaterijali