Nagradni natječaj - Pametan grad

5.2.2019.

IRIM otvara još jedan nagradni Kreativni natječaj kao nastavak projekata realiziranih u donacijskim programima Zajedno smo jači i Generacija Next.

Tema natječaja je Pametan grad, a traje od 5. veljače do 3. ožujka 2019.

Na natječaj se mogu prijaviti samo ustanove i udruge koje su sudjelovale u Internet of Things dijelu programa Zajedno smo jači: Croatian Makers i HT.

Rezultate objavljujemo sredinom ožujka na web i FB stranici Croatian Makersa.

Tema i kratki opis

Tema natječaja je Pametan grad.

Ideja je da učenici osmisle projekt na zadanu temu, a isti onda realiziraju koristeći komponente iz Arduino kompleta koji su dodijeljeni ustanovama u projektu Napredni Internet of things u hrvatskim školama.

Na natječaju mogu sudjelovati svi učenici iz ustanova uključenih u prošlogodišnji IoT projekt, ali i svi drugi zainteresirani učenici bez obzira na uključenost u IoT projekt.

Natječaj je otvoren za sve zainteresirane i to u 2 kategorije – učenici osnovnih škola uključenih u IoT projekt i učenici srednjih škola uključenih u IoT projekt. U projektu mogu sudjelovati i udruge, uz naznaku kojoj dobnoj kategoriji pripadaju djeca koja sudjeluju u izradi projekta.

Sudjelovanje u natječaju

Učenici realiziraju projekt u timovima u svojim ustanovama/udrugama. Svaka ustanova/udruga na natječaj može prijaviti neograničen broj timova i svaki tim može prijaviti neograničen broj radova.

Jedan tim se sastoji od 2 učenika i njihovog mentora. Iznimno, tim može biti sastavljen samo od jednog učenika i jednog mentora. Jedan učenik može sudjelovati samo u jednom timu na natječaju. Jedan mentor može mentorirati neograničen broj timova.

Najbolji tim u svakoj kategoriji nagradit ćemo zanimljivim nagradama!

Upute i obrazac za prijavu na natječaj se nalaze ovdje. Prijava je vrlo jednostavna: trebamo samo kratak opis projekta, nekoliko slika, Arduino kôd te screenshoot i pojašnjenje mobilne aplikacije za kontrolu Arduina.

Na obrascu možete prijaviti svoje projekte do 3. ožujka 2019.

Nagrade

Najbolji tim u svakoj kategoriji osvojit će retro gaming konzolu poznatog hrvatskog makera – Alberta Gajšaka – MakerBuino za ustanovu/udrugu iz koje dolazi.

Najbolje radove će odabrati žiri u sastavu: Ana Tolić, Vlado Lendvaj i Paolo Zenzerović iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih. Pobjednici će biti objavljeni na Croatian Makers web stranici i na FB stranici IRIM-a. Kod bodovanja će se u obzir uzimati inovativnost, kreativnost, tehnička izvedba i kvaliteta dokumentacije projekta.