Zujalica

Zadatak

micro:Maqueen Lite robot ima zujalicu preko koje se može reproducirati zvuk. Izradite stoga program kojim će micro:Maqueen Lite odsvirati melodiju po vašem izboru koristeći zujalicu svaki put kad pritisnete tipkalo A na micro:bitu. Dok robot svira neka se na zaslonu micro:bita prikazuje slika note, a kad robot prestane svirati neka se prikaz sa zaslona obriše.

Rješenje

Objašnjenje

Najprije iz kategorije Input odaberite naredbu on button A pressed i postavite u prostor za programiranje. Iz kategorije Basic dodajte show icon naredbu i u njoj postavite sliku note.

Iz Music kategorije naredbi odaberite naredbu play melody at tempo 120 (bpm) te ju postavite unutar on button A pressed naredbe. Klikom na opciju desno od melody otvorit će se izbornik u kojem odabirete melodiju po želji. Možete je izraditi sami klikom na stavku Editor ili odabrati postojeću klikom na stavku Gallery.

Na kraju dodajte naredbu clear screen iz kategorije Basic kako bi se nakon odsvirane melodije izbrisao prikaz note na zaslonu micro:bita.