Upravljanje s Original Prusa Mini

Kako bi što prije započeli s uspješnim 3D ispisivanjem, dobro je imati na umu sljedeće smjernice i upute. Kroz nekoliko jednostavnih koraka naučit ćete ispravno koristiti Original Prusa Mini 3D pisač te ćete tako dobiti kvalitetne 3D ispise.

Uključivanje 3D pisača

Kako bi 3D pisač mogao raditi, potrebno je dobiveni adapter uključiti u struju te u sami printer. Adapter postavite na mjesto gdje ste sigurni da nitko neće zapeti za njega. 3D pisač se pali na sklopku koja se nalazi s bočne strane. Uvijek kada završite s korištenjem 3D pisača, potrebno ga je isključiti pomoću sklopke.

Postavljanje radne površine

Metalna podloga je radna površina na koju se ispisuju 3D ispisi. Savitljiva je iz razloga da se gotovi 3D ispis može lakše ukloniti s radne površine. Prije svakog 3D ispisivanja, radnu površinu je potrebno obrisati vlažnom krpom te osušiti maramicom. U slučaju da su vidljive prljavštine na samoj radnoj površini, operite je pod mlazom vodom koristeći tekući sapun.

Radnu površinu je potrebno postaviti na predviđeno mjesto kao što je prikazano fotografijom. U slučaju da radna površina nije postavljena ispravno, kvaliteta ispisa može biti manja.

Postavljanje materijala

Materijal iz kojeg nastaje 3D ispis je potrebno pripremiti kako bi 3D pisač mogao što lakše započeti s 3D ispisivanjem. Vrh materijala kojeg ćete koristiti potrebno je odrezati pod kutem od 45 stupnjeva te postaviti unutar bijele cijevi.

Za razliku od Original Prusa MK3 pisača, Mini pisač ima posebno postolje na koje se postavlja materijal koji stoji pored samog pisača.

Proces postavljanja materijala je sljedeći:

  • Nakon što ste upalili 3D pisač, odaberite stavku Filament u glavnom izborniku.
  • Odaberite stavku Load Filament.
  • Odaberite odgovarajući materijal kakvog koristite za 3D ispisivanje.
  • Pričekajte da se mlaznica zagrije na odgovarajuću temperaturu.
  • Postavite materijal unutar bijele cjevčice te materijal ubacujte dok ne dođe do kraja, zatim kliknite na stavku Continue.
  • Na ekranu će se nakon kratkog vremena ispisati pitanje Is color correct?
  • U slučaju da je materijal izišao iz mlaznice, odaberite stavku Yes, a u suprotnom No.
  • Spremni ste za 3D ispisivanje.
Prenošenje 3D pisača

Kada želite premjestiti 3D pisač na drugo mjesto, obavezno isključite adapter te 3D pisač primite na mjestima prikazanim na fotografiji.