Ultimate 2.0

Ultimate 2.0 je vodeći robotički set Makeblock platforme. On sadrži različite mehaničke dijelove i elektroničke module omogućujući djeci da izrade složenije robote, steknu nova znanja i vještine te razvijaju svoju kreativnost.
Jedna od najvećih prednosti ovog robotičkog seta je mogućnost da se od njegovih dijelova izradi 10 različitih robota. Izvrsno je edukacijsko sredstvo za učenje robotike, elektronike i programiranja. Podržava različite programske jezike.  Nakon sastavljanja robota moguće ga je kontrolirati aplikacijama na pametnim uređajima preko Bluetooth veze.

ULTIMATE 2.0 ROBOTI

Robotic Arm Tank – sastoji se od postolja pokretanog gusjenicom i fleksibilne robotske ruke. Ovaj robot je osmišljen da na različitim terenima dohvati, drži, podigne i donese predmete.

Robotic Bartender – sastavljen je od postolja koje se kreće kotačima, strukture koja podržava različite kutove i samoprilagodljivog nosača. Ovaj robotski konobar može samostalno uliti piće u čašu te čašu dostaviti do željenog mjesta ili osobe.

Camera Dolly – ima postolje koje se kreće kotačima te bazu koja se okreće za 360 stupnjeva. Ovome robotu potrebno je dodati pametni telefon ili kameru kojima se može snimati iz donjeg kuta. (Šumovi pokreta mogu utjecati na snimanje zvuka.)

Catapult Ram – je podesiva praćka. Radi tako da jedan od njegovih motora napinje gumenu traku, dok drugi mijenja smjer katapulta pomoću zupčastog prijenosnika i na taj način izbacuje predmet.

3D Capture A – sadrži jednostavnu, ali moćnu rotirajuću platformu od 360 stupnjeva, koja se sastoji od držača mobitela i rotirajuće strukture. Dodajte mobitel da biste ostvarili 360-stupanjski panoramski prikaz ili pustite da robot snimi mali predmet dok se kreće oko njega. Povezivanjem s aplikacijom može simulirati 3D skeniranje.

3D Capture B – slično kao 3D Capture A, 3D Capture B robot također može snimati fotografije od 360 stupnjeva. Razlika je u tome što 3D Capture B fotografira rotirajući predmet dok mobitel ostaje na mjestu. S besplatnim softverom Arqspin, ovaj 3D Capture B može napraviti animirane rotirajuće slike baš kao i druge 3D efekte.

Self-Balancing Robot – pokreću ga dva motora s enkoderom. Robot sam održava ravnotežu te se samostalno kreće naprijed – nazad.

Rolling Tank – je robot koji se može kretati prevrtanjem. Prilikom udaranja prepreke, može se prevrnuti i nastaviti kretati.

Robotic Ant – je šestero nožni robot u obliku mrava. Upotrebom povezanih mehanizama i dva kontrolera elektromotora može se kretati naprijed, nazad te slobodno zaokretati kao mrav.

Detecting Robot – pokreće se gusjenicom te ima senzor za praćenje linije i ultrazvučni senzor. Može se upravljati pomoću aplikacije. Postoje tri načina pokretanja ovog robota: ručno upravljanje, način praćenja linija i način izbjegavanja prepreka. Također, namijenjen je da se uspješno kreće po pješčanim i grbavim površinama.

Slikovni i video materijali preuzeti su sa stranice Ultimate 2.0—10-in-1 Robot Kit.