Podjela u timove

Iskoristite micro:bit kako biste podijelili učenike u dva tima.

Korištenje s učenicima
Predmet Tjelesna i zdravstvena kultura
Razred 1.- 4. osnovna škola

Odgojno-obrazovni ishodi  

 

B. 1. 1. Slijedi upute za svrstavanje u prostoru i prema tjelesnoj visini.

D. 1. 2. Slijedi upute za rad i pravila motoričke igre.

D. 2. 3. Surađuje u elementarnim igrama i prihvaća pravila igara

D. 3. 3. Surađuje sa suigračima i poštuje pravila igre.

D. 4. 4. Primjenjuje pravila raznovrsnih sportova

Prvo u programu upišite broj učenika koji želite raspodijeliti u timove – u primjeru se koristi broj 26. Nakon toga prebacite program na micro:bit. Učenici redom pritišću tipkalo A na micro:bitu te ovisno o tome koja ima se sličica prikaže, razvrstavaju se u timove.

Upute za izradu programa

Detaljne upute za izradu ovog programa možete preuzeti u PDF dokumentu  ovdje.

Isprobajte i preuzmite

U nastavku preuzmite odgovarajući program za svoj micro:bit, ovisno o tome koristite li micro:bit v1 (izvorna verzija) ili micro:bit v2 (nova verzija s ugrađenim zvučnikom i mikrofonom).

Pritiskom na tipkalo A na micro:bitu se pojavljuje simbol koji predstavlja jedan od dva tima u koja se učenici trebaju podijeliti.

Nakon što se jedna od sličica tima prikazala pola puta od ukupnog broja učenika, na ekranu će se prikazati kvačica što označava da preostali učenici pripadaju drugom timu.

Pritiskom na logotip na micro:bitu se pojavljuje simbol koji predstavlja jedan od dva tima u koja se učenici trebaju podijeliti i reproducira se zvuk.

Nakon što se jedna od sličica tima prikazala pola puta od ukupnog broja učenika na ekranu će se prikazati kvačica, što označava da preostali učenici pripadaju drugom timu, i reproducirat će se zvuk.