Nagradni natječaj – Pametan grad

IRIM je otvorio nagradni Kreativni natječaj kao nastavak projekata realiziranih u donacijskim programima Zajedno smo jači i Generacija Next.

 

Tema natječaja bila je Pametan grada trajao je od 5. veljače do 3. ožujka 2019.

 

Na natječaj su se mogle prijaviti samo ustanove i udruge koje su sudjelovale u Internet of Things dijelu programa Zajedno smo jači: Croatian Makers i HT.

Dobitnici natječaja

Osnovnoškolska kategorija

Smart street

Međimurski informatički Klub Čakovec

Srednjoškolska kategorija

IoT Pametni grad

Udruga korisnika Wireless sustava Beli Manastir

Tema i kratki opis

Tema natječaja bila je Pametan grad.

 

Ideja je bila da učenici osmisle projekt na zadanu temu, a isti onda realiziraju koristeći komponente iz Arduino kompleta koji su dodijeljeni ustanovama u projektu Napredni Internet of things u hrvatskim školama.

 

Na natječaju su mogli sudjelovati svi učenici iz ustanova uključenih u prošlogodišnji IoT projekt, ali i svi drugi zainteresirani učenici iz ustanova i udruga koje imaju pravo sudjelovanja (bez obzira na prijašnju uključenost u IoT projekt).

 

Natječaj je bio otvoren za sve zainteresirane i to u 2 kategorije – učenici osnovnih škola uključenih u IoT projekt i učenici srednjih škola uključenih u IoT projekt. U projektu su mogle sudjelovati i udruge, uz naznaku kojoj dobnoj kategoriji pripadaju djeca koja sudjeluju u izradi projekta.

Sudjelovanje u natječaju

Učenici su realizirali projekt u timovima u svojim ustanovama/udrugama. Svaka ustanova/udruga na natječaj je mogla prijaviti neograničen broj timova i svaki tim je mogao prijaviti neograničen broj radova.

 

Najbolji tim u svakoj kategoriji nagradili smo zanimljivim nagradama!

Nagrade

Najbolji tim u svakoj kategoriji osvojiio je retro gaming konzolu poznatog hrvatskog makera – Alberta Gajšaka – MakerBuino za ustanovu/udrugu iz koje dolazi.

Najbolje radove je odabrao žiri u sastavu: Ana Tolić, Vlado Lendvaj i Paolo Zenzerović iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih. Pobjednici su objavljeni na Croatian Makers web stranici i na FB stranici IRIM-a. Kod bodovanja se u obzir uzimala inovativnost, kreativnost, tehnička izvedba i kvaliteta dokumentacije projekta.