IoT – Suvremena tehnologija u zaštiti okoliša

Pravila natječaja

 

Na natječaj su se mogle prijaviti samo ustanove koje sudjeluju u IoT dijelu programa Zajedno smo jači: Croatian Makers i HT.

 

Tema natječaja bila je Suvremena tehnologija u zaštiti okoliša.

 

Cilj je bio osmisliti inovativan i kreativan projekt na temu natječaja.

 

Budući da ulažemo u razvoj i inovativnost mladih, prednost smo dali projektima koji uključuju i osvješćuju lokalnu zajednicu i sugrađane na neku relevantnu problematiku povezanu s temom natječaja.

U projektu su se morali koristiti dobiveni IoT kompleti, a dodatni plus je bio uključivanje mBotova. Preporučeno je iskoristiti priliku i uključiti i širu zajednicu i/ili dosad neuključenu djecu, pogotovo one koji do sada nisu imali prilike i mogućnost se upoznati s ovakvim tehnologijama. Također, poželjna je bila korelacija s predmetima poput prirode i društva te biologije u kojima učenici uče o zaštiti okoliša.

 

Ekipe su se sastojale od dvaju sudionika i jednog mentora. Svaka ustanova i svaka ekipa mogla je prijaviti više projekata. Jedno dijete moglo je biti sudionik u više ekipa.

Odbor je od svih pristiglih prijava odabrao najbolji projekt. Radovi su ocjenjivani prema više kriterija s naglaskom na inovativnost i kreativnost. Ocjenjivački odbor sastojao se od Lade Akšić, Vlade Lendvaja, Paola Zenzerovića, Darija Vlahovića, Nenada Bakića i Rujane Bakić.

 

Svaka ekipa trebala je dokumentirati postupak rada (fotografirati korake i/ili napraviti video snimku) te objaviti upute kako izraditi projekt koji prezentiraju. Upute za pisanje i predaju projekata poslane su svim mentorima uključenim u Zajedno smo jači program putem elektroničke pošte.

 

Natječaj je bio otvoren od 16. siječnja i trajao do 17. veljače 2017. do 20 sati.

Pobjednik natječaja