IoT – rješenja za pametni dom

Pravila natječaja

 

Na natječaj su se mogle prijaviti samo ustanove koje sudjeluju u Internet of Things dijelu programa Zajedno smo jači: Croatian Makers i HT.

 

Tema natječaja bila je Internet of Things rješenja za pametan dom.

 

Sudionici su koristeći LittleBits SmartHome edukacijskog kompleta morali naći rješenje vezano uz temu natječaja. Ekipe koje su se prijavile na natječaj morale su se sastojati od dvaju sudionika i jednog mentora. Svaka ustanova i svaka ekipa mogle su prijaviti više projekata. Jedno dijete moglo je biti sudionik u više ekipa.

Odbor u sastavu Lada Aškić, Vlado Lendvaj, Dario Vlahović, Paolo Zenzerović, Nenad Bakić i Rujana Bakić je od svih pristiglih prijava odabrao najbolji projekt i dva istaknuta projekta.

Hrvatski Telekom je nagradio svakag člana ekipe s najboljim projektom mobilnim telefonom Sony Xperia E5, a mentor najbolje ekipe nagrađen je mobilnim telefonom Huawei P8 Lite.

 

Svaka ekipa učenika trebala je dokumentirati svoj postupak rada (fotografirati korake i/ili napraviti video) te objaviti upute kako izraditi projekt koji prezentiraju. Upute za pisanje i predaju projekta poslane su svim mentorima uključenim u Zajedno smo jači program putem elektroničke pošte.

 

Natječaj je bio otvoren od 24. listopada i trajao je do 13. studenog 2016. 

Pobjednik natječaja

Pametno zalijevanje cvijeća

OŠ Gustav Krklec

Istaknuti radovi