Dodajmo A u STEM!

Pravila natječaja

 

Na natječaj su se mogli prijaviti samo škole koje sudjeluju u Logo dijelu programa Zajedno smo jači: Croatian Makers i HT.

 

Tema natječaja bila je: Dodajmo A u STEM.

 

Potrebno je bilo upotrijebiti maštu i pomoću Logo robota napraviti crtež kojim se povezuju sva vaša znanja iz STEM područja i vaša umjetnička strana.

 

Ekipe su se sastojale od  proizvoljnog broja učenika i jednog mentora. Svaka ustanova mogla je prijaviti više projekata. Jedno dijete moglo je biti sudionik u više ekipa, a jedan mentor mogao je voditi više ekipa. Sudionici su trebali biti iz mlađe dobne skupine (1. do 5. razred osnovne škole).

Od svih pristiglih prijava, odbor u sastavu: Lada Aškić, Vlado Lendvaj, Dario Vlahović, Paolo Zenzerović, Nenad Bakić i Rujana Bakić odabrao je nekoliko istaknutih projekata koji su bili izloženi na webu i u T-centrima.

Na primjer, u crtanju se moglo primijeniti znanje o kutovima, poput onog potrebnog za crtanje deveterokrakih zvijezda u slijedećim primjerima:
to devekraka :d
repeat 9[fd :d rt 80]
end
to devekraka2 :d
repeat 9[fd :d rt 130 fd :d lt 90]
end

Svaka ekipa učenika trebala je dokumentirati svoj postupak rada (fotografirati korake i/ili napraviti video) te objaviti upute kako izraditi projekt koji prezentiraju. Upute za pisanje i predaju projekta poslane su svim mentorima uključenim u Zajedno smo jači program putem elektroničke pošte.

 

Natječaj je bio otvoren od 25. listopada i trajao je do 13. studenog 2016. 

Pobjednik natječaja

Tvrđava Brod

Connect IT