Nagradni natječaj - Internet of Things: Pametna rasvjeta

30.1.2018.

IRIM otvara prvi nagradni natječaj u projektu Napredni Internet of things u hrvatskim školama.

Ovaj projekt realiziran je kroz donacijski natječaj Zajedno smo jači Hrvatskog telekoma.

Tema natječaja je pametna rasvjeta, a traje od 30. siječnja do 28. veljače. Rezultate objavljujemo 2. ožujka na web i FB stranici Croatian Makersa.

Tema i kratki opis

Tema natječaja je pametna rasvjeta.

Ideja je da učenici osmisle projekt na zadanu temu, a isti onda realiziraju koristeći komponente iz Arduino kompleta koji su dodijeljeni ustanovama u ovom projektu.

Na natječaju mogu sudjelovati svi učenici iz ustanova uključenih u ovogodišnji IoT projekt, ali i svi drugi zainteresirani učenici bez obzira na uključenost u ovaj projekt.

Natječaj je otvoren za sve zainteresirane i to u 3 kategorije – učenici osnovnih škola uključenih u IoT projekt, učenici srednjih škola uključenih u IoT projekt i Ostali sudionici.

Sudjelovanje u natječaju

Učenici realiziraju projekt u timovima u svojim ustanovama. Svaka ustanova može prijaviti neograničen broj timova i svaki tim može prijaviti neograničen broj radova na natječaj.

Jedan tim se sastoji od 2 učenika i njihovog mentora. Iznimno, tim može biti sastavljen samo od jednog učenika i jednog mentora. Jedan učenik može sudjelovati samo u jednom timu na natječaju. Jedan mentor može mentorirati neograničen broj timova.

U svakoj kategoriji u kojoj broj prijava bude veći od 10 nagradit ćemo 3 najbolja tima. Ako u kategoriji bude 5 do 10 prijava nagradit ćemo samo najbolji tim, a ako pojedina kategorija ne bude imala 5 ili više prijava nju ćemo spojiti s drugom bliskom kategorijom.

Upute i obrazac za prijavu na natječaj se nalaze ovdje. Prijava je vrlo jednostavna: trebamo samo kratki opis projekta, nekoliko slika, Arduino kôd te screenshoot i pojašnjenje mobilne aplikacije za kontrolu Arduina.

Na obrascu možete prijaviti svoje projekte do 28. veljače.

Nagrade

Najbolji timovi će osvojiti retro gaming konzolu poznatog hrvatskog makera – Alberta Gajšaka – MakerBuino za svakog učenika u timu i za mentora. Dodatno, ustanova prijavitelj će biti nagrađena dodatnim kompletom opreme za Arduino.

Učenici i mentor drugoplasiranih timova će biti nagrađeni micro:bitom i dodatnim kompletom za izradu vlastitog robota pogonjenog micro:bitom. Dodatno, ustanova prijavitelj će biti nagrađena dodatnim kompletom opreme za Arduino.

Učenici i mentor trećeplasiranih timova će biti nagrađeni micro:bitom. Dodatno, ustanova prijavitelj će biti nagrađena dodatnim kompletom opreme za Arduino.

Najbolje radove će odabrati žiri IRIM-a u sastavu: Vlado Lendvaj, Josip Šimić, Ana Garić i Dario Vlahović. Pobjednici će biti objavljeni na Croatian Makers web stranici i na FB stranici IRIM-a. Kod bodovanja će se u obzir uzimati inovativnost, kreativnost, tehnička izvedba i kvaliteta dokumentacije projekta.

Drugi IRIM-ovi natječaji i pristigli projekti