Smart Baby monitor i vrtuljak

Baby monitor

Smart Baby monitor je jednostavan za korištenje, pali se kad dijete zaplače. Svira uspavanke ili neki drugi zvuk koji smiruje dijete (npr. zvuk vode, usisivača, sušila za kosu i sl.) i pokreće igračku. Prilikom pokretanja pali se mala led lampica kao noćno svjetlo koje osvijetljava igračku. Sve se bilježi na brojčanom modulu i podaci se preko CloudBita šalju na internet radi statistike buđenja djeteta tijekom noći.

littleBits

Za izradu projekta trebati ćete sljedeće littleBits module i materijale:

1. modul za napajanje

Modul za napajanje

LED dioda

       Led dioda

1. mjerač zvuka

Mjerač jačine zvuka

Kartonska kutija

Karton

Zvučnik

    Synth speaker

Number

      Number

Škare

Škare

Ljepljiva vrpca

Ljepljiva vrpca

1. MP3 player

    MP3 Player

      CloudBit

Tempere

  Tempere

2. split bricka

    Split brick X2

Motor

    Servo

Štapić za roštilj

  Štapić za roštilj

Izrada projekta:

Projekt se sastoji od dva dijela. Split brick spaja mp3 player sa zvučnikom, te number modul spojen sa CloudBit modulom. Drugi dio čine elektromotor spojen sa led svijetlom povezan na prvi dio. Sve je zajedno spojeno na modul za napajanje na kojega je spojen podešeni mjerač jačine zvuka.

Prvi korak je spojiti modul za napajanje s mjeračem jačine zvuka i na njih LED diodu. Do paljenja LED diode dolazi samo ako je zvuk dovoljno glasan. Pomoću plastičnog odvijača treba podesiti na željenu glasnoću (sensitivity).

Drugi korak je maknuti LED diodu i na njeno mjesto postaviti split brick. Na jedan kraj split bricka postaviti servo mehanizam s ledicom. Servo mehanizam i LED dioda paliti će se samo ako je zvuk dovoljno glasan. Na servo motoru treba postaviti swing mod.

Treći korak sastoji se od spajanja mp3 playera sa modulom zvučnika. Na micro memorijsku karticu potrebno je snimiti potrebne zvukove. Radi urednosti može se koristiti brick pločica. Spajanjem direktno na modul za napajanje trebao bi se čuti željeni zvuk (npr. uspavanka).

Četvrti korak je spajanje number modula s Cloudbit modulom i postavljanje na brick pločicu. Sve se zajedno povezuje sa split brickom (produžni kabel s dvije grane)

Četvrti korak

Peti korak izrada igračke. Nacrtati obrise na kartonu, izrezati i obojati temperama. Nacrtati oči, nos i usta i zalijepiti dijelove jedan za drugi. Kada se osuši ljepilo na stražnju stranu zalijepiti štapić za ražnjić. Drugi kraj štapića zalijepiti za plastični dio mehanizma (propeler).

Majmuncic
Smart Baby monitor

CloudBit:

Primjena CloduBit-a može biti razna. Za naš projekt prvo je potrebno aktivirati CloudBit. Spojite CloudBit na modul za napajanje preko micro USB ulaza. Logirajte se na http://control.littlebitscloud.cc zatim upalite vaš modul zajedno sa modulom za napajanje, pričekajte da zatreperi zeleno svijetlo i pratite uputstva na stranici. Nakon što zatreperi zeleno svijetlo CloudBit-a trebao bi imati bijelo LED svijetlo, tada se spojite preko Wifi kartice na vaš modul. Upišite zaporku vaše mreže i možete koristiti internet modul.

CloudBit spojen na module Smart Baby monitor trebao bi bilježiti sve podatke koji se prikazuju na number modulu. Time svi vaši podaci ostaju zapisani na internet oblaku kojem samo Vi možete pristupiti.

2

 

 

IFTTT i google Calendar (za one koji žele znati više):

Prilikom aktiviranja Smart Baby monitora šalje se informacija u CloudBit, ta informacija može biti trajno zabilježena korištenjem IFTTT (if this then that) aplikacije. Potrebna je registracija na IFTTT a zatim je potrebno kreirati New Applet (nalazi se u desnom gornjem uglu) klikom na “+ this” i pronalaskom littlebits aplikacije u search engine-u možete kreirati svoj recept za aplikaciju. Odaberite “if Turned On”, dakle ako stigne informacija na CloudBit tada će “+that” u search engine-u potražite Google Calendar i odaberite “add Quick event”. Vaša aktivacija treba biti zabilježena na google kalendaru kao i svi događaji na CloudBit-u. Ako ima nejasnoća kliknite na galeriju desno.⇒

 

Zabavno korištenje ovog projekta žele Vam autori: Veronika Huber i Tea Živković s mentorom Vedranom Menđušićem

14947583_1170718639683651_9073603590957968727_n

Naš logo: