Roboti (pomažu) u prirodi i njenoj zaštiti

Logo natječaj

Pravila natječaja

 

Na natječaj se mogu prijaviti samo ustanove koje sudjeluju u Logo dijelu programa Zajedno smo jači: Croatian Makers i HT.

Tema natječaja je Roboti (pomažu) u prirodi i njenoj zaštiti

Ideja je kreativno se izraziti na temu natječaja.

Sudionici mogu nacrtati, koristiti više boja, oblika i okolinu (okoliš) kako bi što bolje iskazali svoju ideju.

Mogu čak i podići svoj projekt na višu razinu time da uključe i osvijeste lokalnu zajednicu i sugrađane te da ukažu na neku relevantnu temu tog društva.

Također, dodatna prednost je korelacija s predmetima poput prirode i biologije u kojima učenici uče o zaštiti okoliša.

U projektu se moraju koristiti ProBot roboti, a dodatni plus je korištenje senzora na ProBotu, te uključivanje mBotova u projekt. Preporuka je iskoristiti priliku i napraviti radionicu o korištenju ProBota i za širu zajednicu i/ili dosad neuključenu djecu, pogotovo one kod kojih bi to pomoglo u smanjivanju digitalnog jaza.

Ekipe koje se javljaju na natječaj sastoje se od proizvoljnog broja učenika i jednog mentora. Svaka ustanova može prijaviti više projekata. Jedno dijete može biti sudionik u više ekipa, a jedan mentor može voditi više ekipa. Sudionici trebaju biti iz mlađe dobne skupine (1. do 5. razred osnovne škole).

Odbor će od svih pristiglih prijava odabrati najbolji projekt. Radovi će biti ocjenjivani prema više kriterija s naglaskom na inovativnost i kreativnost. Ocjenjivački odbor se sastoji od Lade Akšić, Vlade Lendvaja, Paola Zenzerovića, Darija Vlahovića, Nenada Bakića i Rujane Bakić.

Svaka ekipa mora dokumentirati postupak rada (fotografirati korake i/ili napraviti video snimku) te objaviti upute kako izraditi projekt koji prezentiraju. Upute za pisanje i predaju projekata ćemo poslati svim mentorima uključenim u Zajedno smo jači program putem elektroničke pošte.

Natječaj je otvoren od 16. siječnja i traje do 17. veljače 2017 do 20 sati.

Pobjednik natječaja

Pristigli radovi