Uz pomoć Arduina MKR1000, ultrazvučnog senzora, led lampica i buzzera napravili smo postav koji detektira krađu Vučedolske golubice čiji smo model prethodno izradili u programu Fusion te ju isprintali 3D pisačem.

Sustav za upozorenje držanja odstojanja izloženih umjetnina

Trivia kviz o hrvatskoj povijesti i glagoljici u kutiji s motivima Bašćanske ploće

Sustav za očuvanje kulturne baštine

Chipkaino predstavlja instrument očuvanja kulturne baštine na način da iscrtava različite oblike čipke. Čipka je hrvatsko kulturno dobro te se nalazi na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine.

Nuklearna elektrana u Černobilu s višom razinom sigurnosti u obliku senzora svjetla, temperature i pištala kao upozorenja.

Miševi su jedni od najvećih uništavača kulturne baštine. Knjige, slike, umjetnine, zidovi, nema stvari koje ovi mali glodavci neće napasti. Ljudi ih inače rješavaju nasilnim metodama, a mi smo ih odlučili istjerati na puno humaniji...

Automatska brana za zaštitu mlinice od poplave i oštećenja

Ponosni na svoju prošlost i spremni za izazove sadašnjosti izradili smo IoT model vukovarskog vodotornja koji na autentičan način nastavlja čuvati sjećanja na hrabre ljude i ratnu prošlost Grada Heroja jednako kao i što odašilje po...

U sklopu projekta izradili smo 3D prikaz Gornjeg grada. Pritiskom na senzor kod pojedine lokacije na ekranu se ispisuju povijesni podaci.

Digitalni Orion je digitalna verzija neolitskog kalendara Orion pronađenog na prostorima današnjih Vinkovaca.

Ideja za naš projekt je korištenje senzora požara kao preventivna zaštita umjetnina i primjena IoT kao mjere zaštite od krađe umjetnina, te izrade elemenata na 3D pisaču.

Izrada prevoditelja Glagoljica - latinica putem Arduino MKR1000 platforme